מסך ירוק / גרין סקרין (green screen) הקרוי גם כרומה קי הוא טכניקה הנמצאת בשימוש בצילום וידאו דיגיטלי: בהפקות וידאו, סרטים ובטלוויזיה. בטכניקה זאת מצלמים את ההתרחשות על רקע של מסך ירוק (ולעתים מסך בצבע כחול).
בזמן הצילום, או לאחר מכן בעת העריכה מחליפים את המסך הירוק בתכנים אחרים בטכניקה שנקראת "קומפוזיטינג". כך למשל ניתן לצלם צילומים בתוך סטודיו כך שייראו כאילו צולמו בחוץ.
הצבע הירוק נבחר לרוב בגלל שאיננו שכיח בגוף האדם ומפני שקל לתוכנות הדיגיטליות לזהות אותו ולהחליפו במקומות המתאימים בשל ניגודיות גבוהה. עם זאת, להפקות מסוימת מתאימים מסכים בצבע אחר כגון מסך לבן.
אצלנו באולפן חלל ובו חמישה מטרים רוחב של גרין סקרין ואורך של ששה מטרים (שלושה מטרים גובה ושלושה מטרים רקע ירוק על הריצפה) ישנה אפשרות לרקע פינתי של שלושה מטרים נוספים שמאפשר גמישות בזויות הצילום. כמו כן, ברשותנו וויט סקרין / רקע לבן (white screen) של חמישה מטרים עם לימבו שהופך את הקיר לחסר גבול ואת הרקע והקיר לחלל אחד. גודל הסטודיו מאפשר טווח מצלמה של עשרה מטרים ולכן מאפשר צילום גוף מלא. כמו כן אנחנו מאפשרים תפעול עצמאי של הסטודיו המקל בעלויות.
טיפים לצילום בגרין סקרין
בצילום גרין סקרין חשוב להקפיד על מיקום נכון של התאורה והמצלמה. תאורה אחידה ורכה ברקע מאפשרת ניתוק של המצולם מהרקע בצורה קלה. כאשר התאורה אינה ממוקמת כראוי יקשה עלינו לתקן את המעוות בשלב מאוחר יותר בעריכה. על האור להיות מפוזר באופן כזה שלא ייצור הילה לבנה מעל המצולם.
הרקע עצמו חייב להיות חלק ונטול פגמים, כדי שלא ייווצרו שקעים או חורים, שיהפכו את האובייקט בצילום הסופי לחצי שקוף.
יש להקפיד על מרחק מתאים של המצולם מהמצלמה: כשהאובייקט קרוב מדי לרקע יהיו עליו השתקפויות מהמסך עצמו ואלו ישפיעו על הפרדת המצולם מהרקע. לכן יש להקפיד על מרחק של לפחות מטר וחצי בין האובייקט לגרין סקרין.
להזמנת אולפן גרין סקרין